RAWATAN RAMBUT DARI MINYAK ARGAN SECRETLEAF

Akhirnya saya kembali boleh menyikat rambut !

Sebelum ini, setiap kali menyikat rambut, saya kecewa melihat sikat penuh dengan rambut yang terlekat. Bukan itu sahaja, bilik mandi pun perlu sentiasa diteliti supaya gumpalan rambut tidak tersumbat di aliran air.
Kini, selepas menyedari kebaikan minyak Argan untuk rambut, saya kongsikan 9

KEBAIKAN ARGAN UNTUK RAMBUT:
1. Menghilangkan kelemumur dan kulit kepala kering
Minyak Argan adalah pelembap yang hebat dan boleh digunakan untuk melawan kulit kepala berkelemumur dan kering kerana ia mempunyai vitamin E dan antioksidan yang sangat tinggi. Asid lemak dalam minyak Argan juga dipercayai boleh membantu mengurangkan keradangan kulit dan mencegah kekeringan.
Ramai orang mengalami kesakitan dan kulit kepala yang kering kerana mereka cenderung menggunakan syampu yang mengandungi agen kimia tetapi memulihkannya dengan kelembapan yang perlu untuk rambut kekal sihat. Jika ia terlalu lama diabaikan, ia sering menyebabkan kelemumur . Dan, jika anda mempunyai kelemumur dan menggunakan syampu biasa, bukan sahaja badan anda mendapat dos bahan kimia yang kuat, tetapi ia akan lebih mengeringkan kulit kepala dan rambut anda, menjadikan ia lebih bermasalah dari masa ke masa.
Sebaliknya, gunakan minyak Argan di kulit kepala anda untuk mengurangkan kekeringan dan menyuburkan rambut anda dengan memanaskan 5 atau 6 tirik minyak antara telapak tangan anda. Sapukan minyak Argan hangat ke kulit kepala anda dan urut dengan baik, dan kemudian letakkan penutup kepala dan biarkan minyak menyerap ke dalam rambut dan kulit kepala selama sekurang-kurangnya beberapa jam, atau idealnya semalaman.
Merawat kulit kepala anda dua kali seminggu dengan minyak Argan akan membantu menghilangkan kelemumur dan kekeringan.

2. Mengurangkan keriting, flyaway, dan membaiki hujung pembahagi dengan menggunakan Minyak Argan sebagai leave-in kondisoner
Minyak Argan boleh digunakan sebagai kondisoner, untuk membantu mengelakkan keriting dan mengerbang, sambil ianya membantu membaiki hujung rambut yang pecah.
Mulailah dengan setitik minyak Argan, panaskannya di tapak tangan anda sebelum menyebarkannya ke seluruh rambut dengan jari anda. Berikan perhatian pada hujung rambut. Selepas itu, tambahkan kira-kira 1/2 pada jari anda dan urut ke kulit kepala anda.
Kebanyakan orang mengalami manfaat segera dengan menggunakan minyak Argan sebagai leave-in kondisoner, ia berfungsi untuk menjadikan rambut bersinar, mengurangkan kerinting dan menjadikan rambut yang lebih lembut dan lebih mudah diurus.

3. Lindungi rambut anda daripada pengering rambut
Tidak seperti penggaya rambut yang boleh menyebabkan kerosakan jangka panjang kepada rambut kerana banyak bahan kimia yang terdapat di dalamnya, minyak Argan memperkaya rambut, menyuburkannya dengan nutrien dan memperbaiki kerosakan.
Sebelum menggunakan pengering rambut atau penggaya rambut, gunakan 2 hingga 3 titis minyak Argan menggunakan tangan anda, emudian gunakan sikat atau sikat untuk mengedarkannya secara merata ke seluruh rambut dari akar ke hujung rambut, melindungi rambut dari kerosakan haba.

4. Rawat rambut kering dan rapuh
Minyak Argan boleh digunakan sebagai rawatan rambut yang sangat berkesan dengan pengunaan semalaman.
Jika rambut anda kering dan rapuh, sekali seminggu, rawati dengan minyak Argan dengan memanaskan 6 hingga 8 titik minyak di tangan anda sebelum mengurutnya ke kulit kepala anda.
Sapukan di seluruh rambut, kemudian pasangkan shower cap. Shower cap membantu mengekalkan kepanasan badan semuljadi yang memboleh minyak Argan meresap lebih baik ke dalam rambut dan juga mengelakkan minyak terkena bantal.
Keesokan paginya, basuh rambut anda seperti biasa.
Amalkan rawatan ini seminggu sekali untuk menyihatkan rambut.

5. Melindungi rambut anda semasa berenang
Bahan kimia yang digunakan di kolam renang, serta air laut masin, boleh memberi kesan buruk pada rambut anda, menjadikannya kering dan membosankan. Lindungi rambut dari klorin dan garam dengan merendamnya di dalam air dari akar ke hujung, dan kemudian menggunakan beberapa titik minyak Argan, sekali lagi, sapukan dari akar ke hujung rambut untuk mengekalkan kelembapan dan bertindak sebagai pelindung. Ulangi prosedur setiap kali anda kembali ke dalam air.

6. Mengurangkan keguguran rambut
Ramai lelaki, lelaki dan wanita mengalami keguguran rambut. Apabila anda mula-mula sedar bahawa anda kehilangan lebih banyak rambut di bilik mandi, sinki bilik mandi, dan berus rambut anda, reaksi pertama anda mungkin penafian, tetapi apabila semakin meningkat, adalah penting untuk tidak mengabaikannya dan mengambil tindakan.
Minyak Argan adalah minyak yang sangat baik untuk menghentikan keguguran rambut dan juga membantu pertumbuhan rambut baru dengan merawat kulit kepala tiga kali seminggu.
Minyak Argan membantu mencegah keguguran rambut dengan memastikan bahawa anda tidak kehilangan lebih banyak folikel daripada yang tubuh anda hasilkan- apabila itu berlaku, kehilangan rambut menjadi ketara.
Pelbagai kajian mengenai kesan minyak pada pertumbuhan semula rambut mendapati bahawa ia boleh merangsang kulit kepala kerana kandungan nutrien yang kaya akan membantu menghasilkan lebih banyak rambut.
Untuk merawat keguguran rambut, letakkan beberapa titisan minyak Argan ke hujung jari anda dan urut ke kulit kepala anda menggunakan gerakan bulat. Mula di garis rambut depan, kemudian di seluruh kepala dan bawah setiap sisi dan belakang. Teruskan urutan minyak selama 15 minit untuk membolehkan minyak sepenuhnya menembusi kulit kepala anda dan membantu merangsang aliran darah ke kulit kepala dan folikel rambut.
Dengan mengikuti rawatan ini dengan tekun, tiga kali seminggu, anda akan menyedari rambut berubah dengan peningkatan tekstur rambut, ketebalan, dan panjang.

7. Menjadikan rambut anda kelihatan bersinar, bercahaya
Gunakan beberapa titisan minyak Argan pada rambut anda setiap hari akan menjadikan ia kelihatan lebih berkilau, dan juga memberikan penampilan yang lebih bersinar. Minyak itu segera menyerap ke dalam serat rambut, menyediakannya dengan nutrien penting untuk perlindungan.

8. Perlindungan matahari
Apabila anda merancang untuk menghabiskan waktu di bawah sinar matahari sebelum keluar, gunakan beberapa titisan minyak Argan ke rambut anda untuk mengelakkan kerosakan dari matahari.

Advertisements

CARA PENGGUNAAN KOMBO3 OLEH AZIDA MOHAMAD

Cara hilangkan jeragat dengan Secretleaf Kombo 3.

Ikuti pengalaman dan cara hos Assalamualaikum TV Hijrah, Azida Mohamad menggunakan set Kombo 3 dari Secretleaf ini.Klik Sini

Kombo 3 ini untuk membantu mengurangkan jeragat, tona tak sekata, kusam dan menjadikan wajah lebih cerah dan berseri.

Dapatkan sekarang di https://shopee.com.my/azanimajutrading123/443826412

atau whatsapp KOMBO ke http://www.wasap.my/60136285711 sekarang
sila kongsikan cara penggunaan ini dengan kawan-kawan anda

19894728_242144792964521_5371822589529236108_n

KEBAIKAN AIR LESS PUMP CC CREAM SECRETLEAF

Cc cream dan Foundation Secretleaf menggunakan *AIR LESS PUMP TRCHNOLOGY BOTTLE* yangmana ia nya tidak seperti botol biasa yang menggunakan *TIUB*. So, jangan pelik kenapa tidak ada *batang panjang* Air less pump ni kita pakai sebab nk jaga standard kualiti dari segi packaging dan isi kandungan dalam tue. :blush:

Menjadi kebiasaan juga, bila customer dpt brg. Dia pump2x TAPI x keluar :sweat_smile:

Then mesti dia akan bukak penutup, lagi susah lar cc cream@FD tue nk keluar bila kita tutup blik nanti n try pump balik. So, jgn bukak yer.. jgn terrrjugak plak,

*TipsNya*
Jadi.. Goncang Cc cream@FD tue, pump balik, Kalau x keluar jugak, Bawah botol tue ada lubang kecik, cucuk guna jarum peniti, pump balik, Kalau x jd jugak (nie sbb penutupnya dibukak hbs tadi)

So,
Letak terbalik.. bila nk pakai…goncang n pump balik

Knapa Secretleaf guna *Air less pump*?

*SEBAB* design nie lebih ketat “air tight” tuk pastikan tidak ada pendedahan kpd udara.

Macam mana dia berfungsi?
Bila kita pump tue, semua kandungan tu akn ditolak ke atas utk elak kndungan tue melekat kt penutup botol ataupun tiub, jadi isian cc cream@FD tu perlahan2x ditrik ke atas
Boleh imagine? ๐Ÿค” x boleh lg.. google or u tube :blush:

*SEBAB UTAMA LAGI*
– Hygience factor
-no air contaimination
-no light contaimination

Kalau botol tu selalu dibukak atau disentuh, jd botol tu terdedah kpd udara ataupun jari kita sndiri yg blh jd punca bakteria.. then blh rosakkn produk tue..
๐Ÿค—

BEE VENOM MOISTURIZER SECRETLEAF

Bee Liv Bee Venom Eternal Youth Moisturiser: Langkah pertama awet muda dalam rutin kecantikan harian.

Keperluan penting untuk melambatkan penuaan kulit atau garis halus di wajah. Moisturiser memainkan peranan untuk menjaga kelembapan kulit anda.

Bee-Liv Bee Venom Eternal Youth Moisturiser yang sungguh wangi ini memastikan kulit anda sentiasa lembap dan diperkaya dengan bahan-bahan terbaik untuk mengekalkan keanjalan kulit walaupun usia anda meningkat.

Moisturiser ini mengandungi minyak Argan yang merupakan adalah pelembap kulit natural terbaik dengan Vitamin E yang jauh lebih banyak berbanding minyak zaitun.

Ia juga mengandungi ROYAL JELLY yang kaya dengan asid amino untuk membantu melembutkan kulit, membantu menambahkan pengeluaran kolagen di lapisan epidermis kulit sehingga 100%*, membantu mengurangkan kemerahan kulit dan inflamasi, memperbaiki dan menghaluskan kulit kasar seawal 7 hari*.
Sudah pasti ianya mengandungi BEE VENOM @ sengat lebah yang diketahui boleh membantu kulit menambahkan kolagen dan elastin untuk kulit yang lebih muda, tegang dan sekata. Boleh membantu melawan jerawat dan mencerahkan kulit.

Selain itu, moisturiser ini mengandungi PROPOLIS yang berfungsi sebagai antiseptic semuladi, membantu mengawal jerawat dan blemish, antioksia yang sangat bagu untuk mengawal tanta penuaan.

Manakala HYALURONIC Acid (HA) kualiti tinggi dengan teknologi time-release, membantu mengurangkan kedutan dan garis halus, membantu pengeluaran kolagen sehingga 98% lebih banyak*, mengawal kulit dari kehilangan kelembapan dan membantu memperbaiki kulit agar lebih lembut.

Ditambah pula dengan peptide pilhan yang merupakan Finalist untuk 25 Years of Innovation Award, bagi membantu menghilangkan kedalaman kedutan sehingga 16.9% dalam hanya 7 hari,

*berdasarkan kajian terhadap bahan yang digunakan di dalam krim ini.
Moisturiser atau pelembap ini adalah satu kemestian dalam rutin penjagaan kecantikan anda.

KKM : NOT160504903K

FORMULASI BEBAS ALKOHOL ATAU PARABEN

Cara Penggunaan
Gunakan setiap hari 2 kali sehari atau apabila perlu.

BELI SEKARANG

http://www.wasap.my/60136285711

BEE VENOM DISCOVERY SET

HANYA RM89 sahaja (terhad) sahaja untuk 1 PEK khusus untuk yang nak mencuba Bee Venom terbaik dari Secretleaf tetapi belum nak beli PEK BESAR dari Secretleaf (30 gram dan ke atas). FOC item bernilai RM30 di dalam.

22195656_1829092237119773_273357864911591769_n

Kotak ini Ianya mengandungi :

1. Beeliv Bee Venom Beauty Bar 20 gram
2. Beeliv Bee Venom Double Peptide CC Cream (NC) 5 ml
3. Beeliv Bee Venom Eternal Youth Moisturiser 5 gm X 2
4. Beeliv Bee Venom Sleep Mask (Kelembapan 72 jam) 5 gram

TERHAD. 2 FOC sample item Bee Venom Liquid Cleanser dan Wonders By Secretleaf Foundation di dalam setiap pack.

Beeliv Bee Venom ini membantu untuk:

โœ” Menghilangkan jeragat
โœ” Menghilangkan jerawat
โœ” Menghilangkan parut
โœ” Meremajakan kulit
โœ” Membantu kulit awet muda
โœ” Menutup lubang pori yang terbuka
โœ” Menggebu dan menghaluskan kulit
โœ” Meratakan tona kulit
โœ” Mengurangkan minyak pada wajah
โœ” Mengurangkan kulit kusam

Step Cara Guna

Bee Venom Discovery Set 4 in 1:
*Siang*
1. Cuci muka guna Bee Venom Cleanser. Bilas dan keringkan.
2. Apply Moisturiser Bee Venom, ratakan hingga resap.
3. Pilih samada :
i) Apply CC Cream pada wajah
@
ii) Apply Wonders Cream to Powder SPF 30
*Malam*
1. Cuci muka guna Bee Venom Soap
2. Apply Moisturiser Bee Venom, ratakan hingga resap.
3. Sebelum tidur, apply Bee Venom Waterdrop Sleep Mask 2x seminggu.
*Selamat* *Mencuba* *Ya!*

MACAMANA NAK BELI ?
1. Whatsapp http://www.wasap.my/60136285711 sekarang
2. Beli di kiosk SECRETLEAF di TESCO EXTRA AMPANG push kart 17, berhadapan Menara Optometry dan mynews.com

PENAWAR EKZEMA : MINYAK ARGAN

22154494_626711057718133_3264576624132394554_n

Mencari cara mengurangkan ekzema secara natural?

Yang mengalami ekzema mengetahui bagaimana rasa mengecewakan dengan masalah berkenaan. Mencari pelembap untuk mengekalkan kelembapan kulit tanpa menyebabkan iritasi bukanlah satu tugas yang mudah.

Di Amerika sahaja, ekzema adalah keadaan kulit yang dialami oleh sekitar 30 juta penduduk negara itu, Simtomnya termasuk kering, kegatalan kulit yang boleh membawa kepada kemerahan atau perdarahan kulit. Ianya boleh dialami oleh semua peringkat usia.

Bagaimana ia dirawat?

Rawatan biasanya membabitkan pengurangan simtom ekzema termasuk penggunaan produk kecantikan tertentu untuk mengelakkan iritasi. Bagaimanapun bukanlah mudah untuk mendapatkan produk yang betul-betul berkesan.
Bagaimana minyak Argan boleh membantu?

Salah satu perkara yang menyebabkan ekzema sukar untuk dirawat ialah penderitanya terperangkap dalam pusingan kulit kering dan kegatalan. Ia menyebabkan kulit menjadi kering, kemudiannya menjadi iritasi. Walaupun penderitanya tidak menggaru, ianya juga boleh menjadi iritasi disebabkan oleh pakaian, cadar dan sebagainya.

Untuk mengurangkan simtom kedua dari bermula, mereka yang mengalaminya patut bermula dengan pelembap berasaskan minyak yang tinggi kualiti untuk membentuk protective barrier. Berbeza dengan losyen dan krim komersil, Minyak Argan boleh melakukan keduanya.

Berbeza dengan minyak natural lain, minyak Argan boleh mewujudkan lapisan perlindungan yang nipis dan tidak berminya, mengekalkan kelembapan semulajadi dan mengelakkan kulit menjadi kering.

Minyak Argan diterima baik oleh pengguna ekzema kerana beberapa sebab :

#1. Ianya tidak beminyak. Berbeza dengan pelembap berasaskan air yang hanya berkesan dalam masa singkat, minyak Argan cepat meresap tanpa meruap, memberikannya kelembapan yang bertahan beberapa jam.
#2. Mengandungi Vitamin E. Vitamin E penting dalam memperbaiki sel kulit dan melindunginya dari kerosakan akan datang, Disebabkan minyak Argan mengandungi vitamin penting, ianya boleh sahaja menjadikan kulit terasa lebih baik, tetapi ianya juga mempertingkatkan kesihatan kulit.
#3. Ianya boleh dikatakan tidak mempunyai kesan sampingan. Berbanding dengan krim biasa yang kadang-kadang mengandungi bahan seperti alkoho, Minyak Argan adala pure dan natural (maksudnya selagi anda tidak mempunyai allergik), ianya tidak mempunyai kesan sampingan.
#4. Mudah untuk digunakan. Hanya beberapa titis diperlukan setiap hari

Cara terbaik menggunakan Minyak Argan?

Apabila digunakan untuk ekzema, rutin harian biasanya memberikan kesan yang terbaik. Gunakannya selepas mandi di kawasan yang berkenaan.
Selepas mandi
Sebaik sahaja anda selesai mandi, gosokkan beberapa titik ke kulit anda, khususnya kawasan bermasalah. Ini untuk membantu kulit anda mengekalkan kelembapan selepas mandi.
Sebelum Keluar
Sapukan minyak Argan di kawasan berkenaan sebelum anda keluar dari rumah. Bawa Pure Oil Series 01 Organic Argan Oil 15ml jika anda keluar dalam jangka masa yang lama.
Malam.
Lembapkan kawasan berkenaan dengan minyak Argan sebelum anda tidur. Bukan sahaja ianya membantu melindungi dari iritasi akibat tidur, ianyanya juga membantu kulit anda lembap dan terlindung apabila anda bangun.

Apabila Kulit Terasa Gatal
Sebaik sahaja terasa gatal, sapukan semula minyak Argan di kawasan berkenaan.
Minyak Argan mungkin menjadi jawapan yang anda cari selama ini.

Dapatkan Secretleaf Pure Oil Series 01 Organic Argan Oil 15ml (RM 63) atau 50ml (RM 168) di kiosk Secretleaf push cart 17, Tesco Extra Ampang. atau hubungi http://www.wasap.my/60136285711.

Pastikan ianya Secretleaf Pure Oil Series 01 Organic Argan Oil 15ml yang ada sijil Halal oleh Jakim, berdaftar dengan KKM dan juga FDA Thailand. 100% minyak argan organik asli tanpa dicampur.

argan oil

DISCOVERY SET BEE VENOM 4 in 1

21742914_1808182869210710_3887894407350850197_n

HANYA RM79 (terhad) sahaja untuk 1 PEK khusus untuk yang nak mencuba Bee Venom terbaik dari Secretleaf tetapi belum nak beli PEK BESAR dari Secretleaf (30 gram dan ke atas).

Kotak ini Ianya mengandungi :
1. Beeliv Bee Venom Beauty Bar 20 gram
2. Beeliv Bee Venom Double Peptide CC Cream (NC) 5 ml
3. Beeliv Bee Venom Eternal Youth Moisturiser 5 gm X 2
4. Beeliv Bee Venom Sleep Mask (Kelembapan 72 jam) 5 gram
TERHAD. 2 FOC sample item di dalam setiap pack.

๐Ÿ˜˜BOOK sekarang pada harga RM 79 untuk satu set. Harga sebenar RM 89 satu set.
๐Ÿ˜˜Akan diposkan dalam tempoh 20 hari,
๐Ÿ˜˜Pre-order untuk tempoh 14 hari sahaja.

Beeliv Bee Venom ini untuk:

โœ”Membantu menghilangkan jeragat
โœ” Menghilangkan jerawat
โœ” Menghilangkan parut
โœ” Meremajakan kulit
โœ” Membantu kulit awet muda
โœ” Menutup lubang pori yang terbuka
โœ” Menggebu dan menghaluskan kulit
โœ” Meratakan tona kulit
โœ” Mengurangkan minyak pada wajah
โœ”Mengurangkan kulit kusam

MACAMANA NAK BOOKING ?
Hubungi kami di http://www.wasap.my/60136285711

preorder sehingga 22 Sept 2017

KOPI KUNYIT SECRETLEAF

Kopi Kunyit ini bagus untuk :

+Merawat selsema
+Membnatu menambahkan tenaga
+Pengurusan berat badan
+Membnatu masalah sembelit
+Membantu turunkan tekanan darah
+Kurangkan masalah penghadaman
+Bagus untuk memori
+Meningkatkan daya focus

Kandungan Bahan bahan:
Kopi,kurma.madu.kunyit.garcinia,habatus sauda,kolagen peptide

Harga
RM 19/15 sachet
RM 23/20 sachet

Boleh dapatkan kopi kunyit Secretleaf di kiosk Secretleaf Tesco Extra Ampang (push kart 17) Jalan Pandan Prima atau hubungi kami di http://www.wasap.my/60136285711

atau dapatkan dari pengedar kami di

Fauziah http://www.wasap.my/60132090718 (Selangor)
Maiyang http://www.wasap.my/60193101617 (Selangor)
Siti hajar http://www.wasap.my/60172400216 (kuala Lumpur)
Umi http://www.wasap.my/60119971539 (Terengganu)
Hazilah http://www.wasap.my/60142682543 (Kl)
Mastura http://www.wasap.my/60102152753 (Cheras)
Khadijah http://www.wasap.my/60132505013 (Wangsa maju)
Syarifah http://www.wasap.my/60104293303 (Sri kembangan)

CERAH SECARA SEMULAJADI

Rata rata wanita hari ini memang obsess nak jadi PUTIH. Pantang nampak produk whitening mesti nak cuba.

Apa kata akak akakk yang nak cerah semulajadi tu cuba set kombo3 Secretleaf. Pencerahan yang semulajadi dan tidak memberi kesan sampingan apabila anda berhenti menggunakannya.Biar Lambat asalkan SELAMAT kan.

Lihat testimoni ini

Alhamdulillah ,happy sangat, perubahan ketara selepas menggunakan set kombo 3 selama dua bulan, jeragat pudar, dan kulit makin cerah. Tq secret leaf kombo 3 – kak lin, selayang
Kombo 3 dari bulan puasa sampai sekarang.
Tak perlu risau muka jadi gelap apabila berhenti guna.

21272387_1801836179845379_8330796577031433767_n

STATUS HALAL SECRETLEAF

21314866_1802465763115754_1041769725000808846_n

Ramai yang Tanya kak yong mengenai status HALAL produk SECRETLEAF. Alhamdulillah, produk Secretleaf telah mendapat status HALAL dari JAKIM.

Cuba tengok di sijil, Secretleaf ni bukan produk repack atau krim timbang kilo tau. Kami ada kilang sendiri Secretleaf International Sdn Bhd. Anda masih ragu ragu?

20914262_260333054479028_665434800103516669_n